Website laten maken

Een website laten maken: je ontkomt er bijna niet aan als je tegenwoordig een professionele bedrijfswebsite wilt. Waar het vroeger nog volstond om de site door een student of een handige kennis te laten maken, is dat anno 2017 al lang niet meer voldoende.

Dat heeft onder andere te maken met de sterke opkomst van zowel Google als mobiele apparaten. De meeste mensen gebruiken deze zoekmachine tegenwoordig om informatie op te zoeken en doen dat via een mobiel apparaat.

website laten maken

Dat heeft twee implicaties voor bedrijven:

Beide bovenstaande zaken blijken met elkaar vervlochten te zijn. Een website die niet optimaal wordt weergegeven, wordt namelijk vroegtijdig verlaten door bezoekers. De zoekmachine detecteert dit en kent de site daarom een lagere positie toe in de zoekresultaten.

Het is daarom van cruciaal belang dat een website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Dat kan op velerlei manieren tot uiting komen. De snelheid van inladen, de eenvoud van de navigatie en de aantrekkingskracht van het webdesign zijn slechts enkele voorbeelden van deze factoren.

Lees meer:

Website laten maken voor een goede vindbaarheid in Google
Website laten maken voor goede mobiele weergave

Zelf een site maken of toch een website laten maken?

Zelf een site maken is daarom niet langer een optie, tenzij je toevallig webdesigner of webdeveloper van beroep bent.

Dan nog is de kans groot dat je niet over de benodigde tijd of objectiviteit beschikt om je eigen site te maken. Een objectief oog is immers veel beter in staat in te schatten wat een bezoeker op je site graag ziet.

Een website laten maken is daarom een must voor ieder modern bedrijf. Hierdoor heb je zelf geen omkijken naar het ontwerpproces en het verzekert je van een professionele uitstraling. Dat laatste is ook zeker nodig, want de concurrentie zit bepaald niet stil.

Vrijwel alle bedrijven laten hun website tegenwoordig namelijk maken door een webdesign bureau. Als jouw site hier qua uitstraling negatief bij afsteekt, is de kans groot dat mensen kiezen voor een concurrent met een meer professionele uitstraling.

Een website laten maken is dus eigenlijk geen keuze meer, maar een absolute vereiste.

webdesign

Lees meer:

Zelf een site bouwen of uitbesteden?
Waarom een webdesign bureau inhuren?
Hoe kies ik de beste website bouwer?

Goedkoop een professionele website laten maken

Dat je een professionele website laat maken, wil echter niet zeggen dat je torenhoge kosten kwijt bent. Een goede website bouwer bouwt een site waarmee je vele jaren vooruit kunt.

De kostprijs van de website lijkt wellicht hoog, maar besef je: het betreft een eenmalige investering. Pas na vele jaren ben je toe aan een nieuw webdesign en tegen die tijd heb je (als het goed is) je huidige site al lang terugverdiend.

Want dat vergeten sommige ondernemers nogal eens: een goede site kost niet alleen geld, maar levert bovenal geld op! Een bedrijfswebsite is hét kanaal bij uitstek om meer binding op te bouwen met je doelgroep en zo leads, klanten en meer omzet te genereren.

Bespaar kosten met goedkope webhosting en domeinnaam

Hoewel je jouw bedrijfswebsite dus hoopt terug te verdienen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk besparen op de kostprijs ervan. Uiteraard mag dit geenszins ten koste gaan van de kwaliteit.

Het eerste punt waarop je kunt besparen, is op de webhosting. Elke site heeft een server nodig, een soort kavel op internet waarop je de site kunt bouwen. Net als een echte woning heeft een website ook een adres. Dit is de domeinnaam.

De webhosting en domeinnaam worden online tegen verschillende prijzen aangeboden. We raden je aan het domein zo goedkoop mogelijk te registreren, want waar je dit registreert heeft verder geen invloed op de kwaliteit van je site.

De hosting is echter een ander verhaal. Het is belangrijk hierbij te zoeken naar een webhoster met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Bij opvallend goedkope hosting loop je het risico op relatief veel downtime (de site is dan gedurende bepaalde perioden onbereikbaar) of op hoge laadtijden.

Dat laatste komt vaak omdat de website de server dan moet delen met tal van andere websites. Dit is voor het hostingbedrijf weliswaar goedkoper, maar verhoogt de laadtijd aanzienlijk. Zeker als je hoge bezoekersaantallen hebt, adviseren we je te kiezen voor een eigen webserver.

De laatste tip die we hebben is om online goed naar reviews over hostingbedrijven te zoeken. Elke hoster heeft negatieve recensies, want het gebeurt elk bedrijf wel eens dat de site gedurende korte tijd onbereikbaar is. De beste webhosters hebben echter overwegend positieve recensies.

Zoek goed naar de bedrijven met de beste reviews en kies de partij die deze kwaliteit combineert met de laagste prijs. Dit is de eerste stap om goedkoop een professionele website te laten maken.

Lees meer:

Hoe kies ik een goede domeinnaam?
Vergelijk goedkope webhosting aanbieders

webhosting

Lagere kostprijs door goedkoop webdesign

Niet alleen op de hosting en domeinnaam kun je besparen, maar ook op de ontwikkeling van de website zelf. Het is echter belangrijk om in dit opzicht de juiste keuze te maken en niet in zee te gaan met de aanbieder die simpelweg het goedkoopste totaalpakket biedt.

Zelden is het goedkoopste webdesign bureau namelijk ook de beste website bouwer. Er zijn tegenwoordig veel starters in de markt actief, die tegen lage prijzen websites bouwen met behulp van gratis WordPress thema’s.

Het resultaat ziet er in eerste instantie wellicht acceptabel uit, maar het onderscheidend vermogen voor je bedrijf is ver te zoeken. Talloze websites op internet maken immers gebruik van hetzelfde WordPress template. Dit gaat ten koste van de professionele uitstraling van je bedrijf.

Ook hier geldt dus: zoek online naar reviews over de partijen met wie je eventueel een samenwerking wilt aangaan. De beste webdesign bedrijven beschikken over tientallen of zelfs honderden positieve reviews. In zo’n geval is de kans klein dat je je een buil zult vallen aan een samenwerking.

En, in het geval van webdesign en webdevelopment specifiek van belang: neem ook de tijd om het portfolio van elke aanbieder uitgebreid te bekijken.

Zo krijg je een indruk van de websites die het bedrijf eerder maakte voor klanten. Hierdoor weet je wat je kunt verwachten als je ze een website laat maken voor je eigen organisatie.

Lees meer:

Wat is WordPress?
Wat is een WordPress thema?

Website laten maken door studenten: waar op letten?

Anno 2017 opereren er niet alleen veel starters in de markt, maar ook studenten zijn goed vertegenwoordigd. De jongere generatie is immers handig met computers en weet hoe een site met behulp van een Content Management Systeem zoals WordPress snel in elkaar te zetten is.

Helaas laat het eindresultaat in veel gevallen flink te wensen over. Net zoals bij extreem goedkope webdesign bureaus wordt er gebruik gemaakt van standaard templates. Het unieke karakter van je bedrijfswebsite is hierdoor ver te zoeken.

Ook in technisch opzicht is de kans groter dat zo’n site rammelt. De student kan weliswaar handig zijn met computers, maar ontbeert de technische kennis van een programmeur of de jarenlange ervaring van een professionele webdesigner.

website laten maken door studenten

Een website laten maken door studenten is hierdoor altijd een grote gok. Er zijn voorbeelden van sites waarvoor het goed uitpakte, maar de meeste ondernemingen besluiten al vrij snel alsnog in zee te gaan met een professionele partij. Waardoor de kosten voor de studenten weggegooid geld zijn…

Wil je jouw website toch laten maken door studenten? Bijvoorbeeld omdat je ze persoonlijk kent? Dan zijn er een aantal zaken waar op je goed moet letten:

 • Is het webdesign responsive en wordt het goed weergegeven op alle mobiele apparaten?
 • Zie je meldingen in een andere taal op de website? Bijvoorbeeld als een pagina niet inlaadt (404-error) of bij andere foutmeldingen?
 • Kun je zelf content toevoegen aan de site? Werkt dit gemakkelijk?
 • Is de bedrijfswebsite professioneel genoeg? Hoe zou jij de site beoordelen als potentiële klant?
 • Is de site op de toekomst voorbereid? Is het webdesign niet nu al gedateerd?
 • Bieden de studenten ondersteuning na het maken van de website? Bijvoorbeeld in geval van technische problemen of een hack?

Lees meer:

Wat is een Content Management Systeem?
Wat is responsive webdesign?

content management systeem

Website laten maken in Amsterdam of elders

Na het lezen van bovenstaande informatie begrijp je dat een website laten maken een delicaat proces is. Uitbesteden aan de eerste de beste partij is zeker niet aan te raden. Enig vooronderzoek van jouw kant vergroot de kans op het gewenste eindresultaat aanzienlijk.

In de zoektocht naar een geschikt bureau, zal het je wellicht opvallen dat veel website bouwers in Amsterdam actief zijn. Dat is niet zo vreemd, want deze grote stad is een trekpleister voor zowel technologieliefhebbers als bedrijven.

In de praktijk blijkt een website laten maken in Amsterdam echter niet altijd het beste idee te zijn. Ook in de rest van Nederland zijn namelijk tal van deskundige aanbieders actief. Zo heeft ook het bedrijfsleven in het oosten van het land bijvoorbeeld een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van webdesign en webdevelopment.

De beste partij is uiteindelijk het bureau waar je het beste gevoel bij hebt. Een website laten maken vereist een goede samenwerking tussen opdrachtgever en uitvoerder. Let daarom niet alleen op het portfolio en de ervaring van een bureau, maar analyseer ook de snelheid van de communicatie en de reviews over de klantenservice.

Duurt het al in het voortraject relatief lang voordat je een antwoord ontvangt? Dan is de kans groot dat het na oplevering van de site alleen nog maar langer duurt. Neem daarom geen risico en kies een partij met wie het prettig werken is.

Een partij zoals EuroCommerce bijvoorbeeld. Wij scoren uitermate hoog op aspecten zoals communicatie en klantgerichtheid. Bovendien kun je bij ons een website laten maken die aan de strengste eisen van de huidige tijd voldoet en die je bezoekers positief zal verrassen.

Kostprijs van een WordPress website laten maken

Net zoals veel andere webdesign bureaus, werken we ook bij EuroCommerce geregeld met WordPress. Maar in tegenstelling tot goedkope stuntaanbieders, werken we hierbij niet met standaard thema’s en templates.

WordPress

WordPress is namelijk een zeer krachtig Content Management Systeem, mits het op de juiste wijze wordt ingezet. Bovendien heeft een WordPress website laten maken een aantal grote voordelen ten opzichte van alternatieven:

 • Een WordPress site ziet er modern uit
 • Een WordPress site is mobielvriendelijk
 • Een WordPress site is geschikt voor zoekmachine optimalisatie
 • Een WordPress site is zelf makkelijk bij te werken
 • Een WordPress site is uitermate veilig
 • Een WordPress site krijgt regelmatig gratis updates

Meer dan de helft van alle websites op internet draait tegenwoordig op WordPress. Dat is natuurlijk niet voor niets. De websites scoren vaak hoog in Google en worden hoog gewaardeerd door gebruikers. Net als de websites die worden gebouwd door EuroCommerce!

Lees meer:

De voordelen van een WordPress bedrijfswebsite
WordPress SEO handleiding

Website laten maken door webdesign bureau

In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je geen WordPress website wilt laten maken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de site bedoeld is om een campagne te promoten of andere specifieke eigenschappen heeft. In zo’n situatie volstaat een site met een enkele pagina soms.

Een ander veelvoorkomend voorbeeld is als je een webshop wilt laten maken. WordPress is in potentie prima geschikt om een webwinkel te draaien, zeker wanneer je aanvullende plugins gebruikt.
Toch moeten we eerlijk zijn: er zijn andere Content Management Systemen die van oudsher meer gespecialiseerd zijn in webshops. De keuze voor een bepaald systeem blijft uiteindelijk altijd een persoonlijke keuze.

Of je nu een WordPress site laat bouwen of voor een andere systeem gaat; we adviseren je altijd te kiezen voor een betrouwbare en ervaren website bouwer. Zo weet je zeker dat je krijgt waarvoor je betaalt en kun je vele jaren met je site vooruit.

Ben je overtuigd en wil je goedkoop een professionele website laten maken door een webdesign bureau? Overweeg dan zeker eens vrijblijvend contact op te nemen met EuroCommerce. Onze specialisten maken jouw website tegen lage kosten graag geheel op maat.

Reageren is niet mogelijk